Anders kijken naar moeilijkheden met je kind

Wat kan het ouderschap een uitdaging zijn! Herken je dat?
Als je dieper kijkt is er soms iets anders aan de hand dan je in eerste instantie denkt. Onlangs kreeg ik een hulpvraag van de ouders van een jongetje van bijna twee jaar dat zich in extreme mate vastklampte aan de vader en de moeder afwees.

Een laagje dieper kijken

Samen met hen ben ik een laagje dieper gaan kijken dan hetgeen in de dagelijkse gang van zaken direct zichtbaar is. De oorzaak van zijn gedrag bleek te liggen in een eerder leven dan dit. Deze drie zielen hadden al een oudere connectie met elkaar en een onopgelost issue uit dat vorige leven beïnvloede onbewust hun omgang met elkaar in dit leven.

De eerste stap naar meer liefde en plezier in het contact met hun zoontje was de heling van de problematiek uit dat bewuste vorige leven. Het inzicht wat er werkelijk tussen hen speelde bracht ruimte om het gedrag van hun zoontje met een ruimere blik te bezien. De ontspanning die dit inzicht hen gaf was direct aan hun lichamen te zien. Behalve terugkijken is het van belang naar de huidige situatie te kijken. Ik kon advies geven over de aandachtspunten in hun ouderschap, zoals voor de een voelen wanneer de grens is bereikt en de vrijheid om ruimte voor zich zelf te nemen en voor de ander het belang van het verwerken van ingehouden verdriet.

Verbetering

Dat de gezinsdynamiek na de sessie positief is veranderd ten opzichte van de situatie ervoor is zeker. Hoe snel en in welke mate het doorwerkt zal de tijd uitwijzen.

Loop jij ergens tegen aan in de opvoeding van je kind(eren)? Weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik kan je helpen ontspanning en plezier in het ouderschap terug te brengen.
Jonge kinderen hoeven daarvoor niet aanwezig te zijn bij het consult.