Meestromen met het leven

Ken je dat, dat het leven niet altijd (of zelfs vaak niet) gaat zoals jij in gedachten hebt en zoals jij het wilt? Hoe ga je daarmee om? Wat doe jij? Boos worden? Of verdrietig? Gefrustreerd raken en in de weerstand gaan? Die reacties ken ik maar al te goed en het heeft me nooit gebracht waar ik wezen wilde.

Maar hoe ga je dan om met die onverwachtse “cadeautjes” van het leven? Laat je inspireren door mijn ervaring.

Terwijl ik fijn woonde toch moeten verhuizen was en is mijn huidige oefenmateriaal.

Het leven door mij heen laten stromen, zonder weerstand, zonder er een verhaal van te maken…meebewegend. Dat is en was mijn intentie. Met wensen, maar zonder vast te houden aan een bepaalde uitkomst. Met emoties, maar zonder dat die de overhand hebben, zonder ermee ge√Įdentificeerd te zijn, wetend dat ik meer ben dan dat. Zonder ‘ik’ die vol in actie ging om nieuwe woonruimte te vinden en die de schouders er onder zet om de verhuisklus snel te klaren.

Ik hielp mezelf eraan herinneren dat het leven voor het leven zorgt. Zoals ik heb ervaren toen ik alleen mezelf had en een rugzak en bijna letterlijk tegen het Chaamse huisje aanliep.

En dat het leven groei is. Een plant sterft af en komt het volgende jaar groter en rijker aan bloemen weer tot bloei. Zo bezien, ook al is het vaak niet direct zichtbaar, kan het er alleen maar beter op worden.

Het enige wat ik hoefde te doen was rust nemen, tijd om te Zijn en te genieten. In vertrouwen van het optimale resultaat voor mij op dit moment.

En als mijn persoonlijkheid ertussen uit is heeft het universum of het goddelijke ruimte om te bewegen en ontvang ik de geschenken van het leven: een aanbod voor een huis in Laren en mensen die willen helpen bij het verhuizen!!!