Over mij

Het heeft me jaren gekost om te leren omgaan met de uitdagingen die het leven biedt.

Een daarvan is mijn ervaring met huiselijk geweld, als slachtoffer èn als dader. Het was ooit de reden mijn eerste stappen te zetten op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Tijdenlang wist ik niet waar ik goede hulp, spiritueel en concreet, kon vinden. Ik probeerde verschillende persoonlijke therapie-vormen en relatie-therapie. Ik leerde onder ander mijn grenzen beter te voelen èn aan te geven. De agressie stopte, maar de relatie met mijn eerste man hield geen stand.

Toen ik jaren later mijn grote liefde ontmoette dacht ik dat ik dit onderwerp ver achter me had gelaten, maar juist deze man wist me diep te raken in mijn pijnstukken. Ik deed er alles aan om deze bijzondere en fantastische relatie te laten slagen. Ik was zeer gemotiveerd, vol liefde, wijs en bewust en zocht opnieuw hulp.

Ellen Alten (3)

Ik besefte dat mijn gedrag, hoewel niet wenselijk, ook niet fout was: het zorgde simpelweg voor een ervaring, waarvan wij beide konden leren.

Fountain of Bliss.Ellen Alten.boom.klein

Ook zag ik in dat het niet ging om gedrag van de ander, maar om mijn pijn. Maar nog steeds zonder bevredigend resultaat: mijn lief had zijn grens bereikt en verbrak onze relatie. Ik wist dat dit een geschenk was en ik wilde het uitpakken.

Het enige dat ik kon doen was de pijn voelen, er doorheen ademen, zonder te vluchten en zonder het te willen veranderen. Ik wilde mezelf bevrijden! En toen kwam de doorbraak: ik kon eindelijk aan mezelf de onbewuste trauma's erkennen van waaruit ik had gehandeld. En dat maakte de weg vrij om zicht te krijgen op de onderliggende oorzaken en het te helen bij de bron. Ik leerde onvoorwaardelijk liefhebben, allereerst hem en daarna mijzelf: ik mag er nu van mezelf helemaal zijn.

Zo heb ik geleerd hoe je met lastige onderwerpen om kunt gaan en in de afgelopen zes jaar heb ik mensen kunnen helpen bij een scala aan levensthema's, zoals bijvoorbeeld: ongewenste zwangerschap, suïcidaliteit, verslavingen en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Inmiddels heb ik al meer dan 500 mensen geholpen bij het zetten van stappen op het pad van bewustwording en heling. Ik heb plezier in de mooie ontmoetingen en ben elke keer weer verwonderd over de verandering die mijn klanten in korte tijd ondergaan.

Wat ik jou kan bieden

In subtiele afstemming op jou gebruik ik mijn helderwaarnemend vermogen om voor jou zichtbaar te maken wat niet direct zichtbaar is.

Waar het in essentie om gaat kan ik vaak in één sessie glashelder verwoorden. Je ontvangt wat je op zielsniveau ten diepste wenst, maar dat is vaak niet waar je persoonlijkheid direct bij staat te juichen. Om baat te hebben bij mijn aanpak moet je bereid zijn je stukken in de ogen te kijken, gelukkig kun je daar plezier bij hebben en wordt er tijdens de sessies ook gelachen.

Samen gaan we terug naar waar het probleem is ontstaan, om het daar bij de bron op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld zijn in je huidige leven, je jeugd, een voorouderlijn of in een vorig leven.

Ellen Alten
Waterval

Tijdens de meervoudige Merkaba-healing die je ontvangt maak ik onder andere gebruik van liefdevolle kosmische energieën, klanken, kleurstralen, edelstenen en heilige geometrie.

Ik werk samen met kosmische helpers, zoals onder andere jouw gidsen, engelen, draken, eenhoorns, Jeshua, Maria Magdalena, Quan yin, walvissen, dolfijnen en sterrenvolkeren. Bovendien help ik jou je eigen verbinding met deze universele hulpbronnen te versterken.

Klinken deze termen je raar in de oren? Wees gerust: je hoeft niet te begrijpen wat het inhoudt of er iets mee te hebben om toch verder te komen. Het gaat er om dat jij, op welke manier dan ook, snel tot de kern komt van het onderwerp waar je tegenaan loopt en daar helderheid op krijgt, zodat jij er in je leven iets mee kan.

Voor mij is spiritualiteit niet zweverig, maar heel aards. Je krijgt dan ook concrete adviezen om het bewustzijn dat je tijdens de sessie hebt bereikt te integreren in je dagelijks handelen, zodat het tot een werkelijke verandering in je leven leidt.

Ik heb pas een goed gevoel bij de sessie, als ik met jou tot de kern van je vraagstuk ben doorgedrongen. Een sessie kan dan ook nog maanden of jaren doorwerken of zelfs tot een blijvende doorbraak leiden.

Ik geloof dat het leven leuk is en mensen het van nature in zich hebben om, ongeacht de praktische omstandigheden, een vervuld leven te leiden waar ze volop van genieten.

Maar helaas worden veel mensen belemmerd door onverwerkte issues of angsten en weten niet hoe ze daarmee om kunnen gaan.

En dat is jammer want daardoor raken ze verstrikt in zichzelf en lopen vast in het leven, met de daarbij komende vervelende gevolgen voor hun relatie, ouderschap, baan of woonsituatie. Gelukkig heb ik gezien dat mensen in staat zijn daar weer uit te komen.

Daarom help ik mensen graag bij hun ont-wikkeling, het bloot leggen van de oorzaak en het verruimen van hun bewustzijn, zodat ze weer de connectie voelen met het grote geheel en het leven vreugdevol en soepel door hen heen stroomt, waardoor ze zonder daar iets voor te hoeven doen een positieve invloed hebben op hun omgeving.

Panorama,Of,Bench,Under,Old,Oak,Trees,At,Misty,Autumn

Dit is Ellen

Ellen Alten (4)

Ik ben verliefd op het leven en geniet er volop van. Ik stroom zoveel mogelijk mee met wat het me brengt. Ik heb gewoond in een camper en wandelend geleefd met alleen dat wat in mijn rugzak paste. Nu bewoon ik voor een poosje een riant huis in Laren. En mijn praktijk? Die reist mee en is daar waar ik ben.

Ik ben moeder van drie unieke, mooie, jonge mensen die mij heel wat groeikansen hebben geboden: Tara, Roan en Dagmar.

Meerdere korte meditaties in de dag houden me dicht bij mezelf en met dansen, touwtje springen en (lange) wandelingen blijf ik fit. Ik ben erg graag in de natuur en speciaal bij water.

Ik lees graag en ben altijd wel bezig in een inspirerend boek, zoals: Het Presence-proces van Michael Brown en Spirituele verlichting? Vergeet het maar! van Jed McKenna.

''I tell you, deep inside you is a fountain of bliss, a fountain of joy. Deep inside your centre core is thruth, light and love...''

Sri Sri Ravi Shankar

Wil jij loskomen van het verleden en soepel door het leven stromen?
Vraag dan direct een gratis verhelderend gesprek aan waarin je de eerste twee tips ontvangt waarmee je vandaag nog kunt starten.

Ik neem binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken voor een ontmoeting via Zoom.