Te voet verder…

Een nieuwe horizon gloort. Onze camper hebben we verloren bij een ongeluk en de tijdelijke bewoning van een boerderij op Onder de Linden is geëindigd. Het reizend leven heeft een grote aantrekkingskracht op ons en wij staan te popelen om weer op pad te gaan! Maar waar gaan we zonder huis of vervoersmiddel en in deze tijd naartoe? Wat is ons doel?

Het loslaten van het camperleven vraagt om een nieuwe vorm van voortbewegen. Toen we onszelf de vraag stelde: hoe willen wij nu door het leven gaan?- kwam er in eerste instantie geen direct antwoord. Wel wisten we dat we meer wilden vertragen, ook in letterlijke zin, en nog minder bezittingen mee wilden nemen. Op die manier komen we meer in the flow of life, zijn we meer in het moment. Na een korte overweging betreft fietsen kwam het idee tot ons om te voet verder te trekken. We hebben daarvoor het Pieterpad als ondergrond gekozen.

Wandelend over het pad dat voor ons ligt, niet wetend wie of wat we onderweg zullen tegenkomen: dat avontuur lijkt ons fantastisch! Een rugzak gevuld met essentie en stevige wandelschoenen is al wat we nodig zullen hebben. Gewoon onszelf zijn en open staan voor wat de dag ons brengt en waar we dienstbaar kunnen zijn. We starten in Pieterburen en lopen gewoon naar het zuiden, niet wetend of we ooit het pad helemaal af zullen lopen. Het gaat ons vooral om in beweging te zijn en vol vreugde te vertrouwen dat alles wat we nodig hebben zich als vanzelf zal ontvouwen. Nieuwe mensen, natuur en plaatsen: we stellen ons open voor overvloed aan mooie ervaringen! We voelen dat we ons energiewerk heel goed onderweg kunnen doen en dat het kan ontstaan in het moment zelf. Door een mooie ontmoeting waar dan ook. We hebben dit het afgelopen jaar al eerder ervaren en we zijn ervan overtuigd dat precies op de juiste plek en het juiste moment mooie uitwisselingen zullen ontstaan.

Dat geldt dus ook voor het vinden van een slaapplaats, wat juist in deze tijd als een uitdaging kan lijken. Er zijn accommodaties te huur, maar we willen graag van alle mogelijkheden gebruik maken en zullen dus onderweg ook aan de mensen vragen: mogen wij vannacht bij jullie slapen?

Raido
Koen van der Schoof en Ellen Alten