TEGENSLAG…….drama of kans?

Raido, reizende praktijk voor bewustzijnsgroei………..zonder camper?!? Onlangs heb ik, Ellen, met de camper een ongeluk gehad, waardoor mijn lief Koen en ik nu geen auto, geen huis en geen praktijkruimte meer hebben. Dat we de vorm van het rijden van een vaste route door het land konden los laten was ons onlangs duidelijk geworden. Dat we dan nu ook al de vaste vorm van het leven en werken in een camper achter ons laten komt als een verrassing. Een onaangename verrassing? Of een kans? Hoe gaan wij om met deze ongewilde verandering?

Drama

Het begon toen ik in de ochtendspits met de camper op de snelweg op zijn kant belandde. Toen ik in dat moment besefte dat ik een ongeluk niet kon voorkomen heb ik in gedachten gevraagd: ‘’Als dit is wat er gaat gebeuren, help me dan!!!’’. Ik raakte de rechter vangrail, kruiste vervolgens drie rijbanen om OP (?!?) de linker vangrail te belanden en daar weer af te kantelen. Volgens mij is het dankzij de Goddelijke hulp die ik aanriep dat ik totaal ongedeerd (!) uit de auto kon stappen en tijdens mijn manoeuvre niemand heb geraakt. Zelfs de behuizing van de camper is intact gebleven bij het schuiven over de weg, zodat de relatief weinige, maar dierbare spullen die we hebben nog bij ons zijn.

Ik ben geen moment bang geweest en ben ook rustig onder de ingrijpende verandering in ons leven. ‘’Hoe kan dat?’’, vroeg ik me af. Plotseling besefte ik dat ik me in de weken ervoor heb verbonden met de healingcodes van Saint Germain (voor meer informatie: zie het boek). Ik heb me afgestemd op los kunnen laten, op dankbaarheid en op voorbij gaan aan angst en kiezen voor liefde. Zonder angst, in grote dankbaarheid en met enig verdriet heb ik de camper en onze manier van leven losgelaten. Want wat was het een fijn huis en een mooi vrij leven! En wat ben ik dankbaar dat dit precies gebeurt als we tijdelijk een leegstaande boerderij bewonen! Hierin is de perfecte Goddelijke orkestratie zichtbaar.

Kans

Koen was al even rustig en ja, zelfs enigszins opgelucht dat ik onze camper uit ons leven heb laten schuiven. Hij kon zo relaxed blijven, omdat hij het grotere plaatje kon zien. Vanuit de persoonlijke wil zouden we er niet voor kiezen om op deze ingrijpende manier een wending aan ons leven te geven. De persoonlijke wil werkt echter samen met de Goddelijke wil. Koen voelde, net als ik, direct dat de Goddelijke leiding hier aan het werk was. En we vertrouwen erop dat die altijd het beste met ons voor heeft. Kennelijk is er voor ons nog iets beters mogelijk dan het nu al was!

En nu dan? Eerst rust en bezinning, afronden en opruimen. Verbazingwekkend wat een hoeveelheid aan spullen er uit de camper kwamen. De camper zelf konden we verkopen en in de bezittingen konden we nogmaals een schifting maken om zo nog meer tot essentie te komen. Dit loslaten maakt ruimte voor iets nieuws. Er ligt voor ons een kans om ons leven nog optimaler vorm te geven. Nieuwe inspiratie gloort. Wat we ook tegen komen in ons leven, we hoeven het niet alleen te doen. We hoeven slechts te vragen. De wezens uit de lichtwereld staan in grote getale klaar om ons te helpen.

De 8 healingcodes van Saint Germain, Dominique Tuyaerts, ISBN 978 94 6015 170 5

Raido
Koen van der Schoof en Ellen Alten